Medische informatie

Logo Huisartsen Spoorlaan

medische informatie

Op deze plaats zullen wij u nader informeren over websites en andere documenten waar u aanvullende informatie kunt vinden over gezondheid en ziekte.

 


 

 

Medische informatie op internet

Tegenwoordig willen veel cliënten goed geïnformeerd zijn over gezondheid en ziekte. Dankzij internet is hierover veel informatie beschikbaar. Helaas is veel van deze informatie echter niet gecontroleerd en soms ook onbetrouwbaar. Wij adviseren u daarom alleen de hieronder vermelde sites te raadplegen. 

Websites waar u aanvullende en betrouwbare informatie kunt vinden:

ALGEMEEN

  • www.thuisarts.nl - voor algemene gezondheidsinformatie per onderwerp.De inhoud van thuisarts.nl is samengesteld en gecontroleerd door het Nederlands Huisartsen Genootschap, alle hyperlinks in de site kunt u rustig raadplegen. U vindt hier over de meeste  gangbare klachten en kwalen aanvullende informatie en zelfzorgadviezen. Zodoende kunt u zelf bepalen of u voor eenbepaalde klacht de dokter moet raadplegen.
  • www.moetiknaardedokter.nl - Is een site die u ook kan helpen te beslissen  voor welke klachten u de dokter kunt raadplegen
  • http://www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/ hoe gezond bent u? Een online persoonlijke gezondheidscheck

ZWANGER WORDEN?

  • www.zwangerwijzer.nl is een site die met u een aantal vragen doorneemt die van belang zijn bij kinderwens. Wij raden u aan deze lijst eerst in te vullen voordat u bij de huisarts over uw zwangerschapswens wilt komen praten.

KLACHTEN VAN SPIEREN EN GEWRICHTEN

  • Bij klachten  van spieren en gewrichten is het vaak belangrijk oefeningen te doen ter verbetering van houding en spierkracht. De site www.oefenthuis.nl - kan u adviezen geven voor oefeningen bij klachten van het bewegingsapparaat. 

PROSTAAT

  • Veel mannen krijgen bij het vorderen van de leeftijd plasklachten. Vaak wil men dan onderzoek laten doen naar de prostaat. Dot is niet altijd nodig. www.prostaatwijzer.nl  geeft informatie over wanneer onderzoek van de prostaat door middel van PSA bepaling nodig is.

CHRONISCHE LONGAANDOENINGEN (astma, COPD)

  • www.inhalatorgebruik.nl - dé site met informatie  en instructies voor het gebruik van inhalatiemedicatie ("puffertjes") voor longpatiënten

DIABETES MELLITUS

  • www.diep.info - goede  voorlichting over diabetes (suikerziekte)